psychotherapie_noordwijk_5

Wat is regressie?

Regressie betekent “achteruit- of teruggaan”. Soms zijn er in het heden situaties waarin je bepaalde emoties, gedrag en functioneren laat zien die sterk afwijken van wat normaal gesproken logisch of gepast zou zijn. Een zintuigelijke prikkel, die op zichzelf neutraal is (bijvoorbeeld een beeld, woord, geluid of geur), kan aanleiding geven tot regressief gedrag. Deze prikkel noemen we een “trigger”. Triggers werken onbewust. Er kan dan een emotionele en gedragsmatige reactie ontstaan van een heftigheid die je niet zou verwachten. Iemand valt dan terug (regressie) in oud gedrag en functioneren.

 

Wat houdt regressietherapie in?

In regressietherapie zoeken we samen uit hoe het komt dat deze trigger zo beladen is. We gaan er daarbij vanuit dat elke klacht een oorzaak heeft in het verleden. Door contact te maken met de situatie waar de klacht oorspronkelijk is ontstaan, kan een bevrijdend herbeleven ontstaan. De herbeleving wordt op mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel niveau doorgewerkt, waardoor je klachten kunnen verdwijnen.

Deze vorm van therapie is kortdurend, inzichtgevend en resultaatgericht.

Meer vragen?

Heb je na het lezen nog vragen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 06-81047000 of vul het onderstaande formulier in.