PDS therapie Prikkelbare Darm Syndroom Noordwijk

Behandeling PDS

De behandeling, ook wel het “Darm Management Programma” genoemd, is gebaseerd op hypnotherapie en wordt sinds 1996 met succes in Nederland toegepast. De behandeling bestaat uit een intakegesprek en 6 tot 13 vervolgsessies (afhankelijk van de aard van jouw klachten). Het traject bestrijkt een periode van minimaal 3 maanden. Deze tijd is nodig om de darmen nieuw gedrag aan te leren.

Tijdens de intake bespreken wij jouw (beleving van de) klachten en wat je graag zou willen bereiken. Veel mensen met PDS ervaren dat spanning en stress een duidelijke invloed heeft op hun klachten. De buikklachten zijn dan een signaal dat het lichaam overbelast is. Het verminderen van stress of beter met stress leren omgaan helpt de kwaliteit van leven te verbeteren. We zullen daarom ook aandacht besteden aan het dagelijks leven (mentale, sociale, emotionele en gedragsmatige factoren), omdat dit op elkaar van invloed kan zijn.

Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken krijg je oefeningen mee naar huis en is jouw actieve inzet en betrokkenheid gedurende de behandeling van groot belang.
Na afronding van de behandeling (na 4 tot 6 maanden) kom je terug voor een nazorgconsult om het behandelresultaat te ondersteunen.

De behandeling bestaat uit een combinatie van:

  • Therapeutische gesprekken
  • Hypnotherapeutische technieken
  • Lichaamsgerichte oefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Ademhalingsoefeningen

Hypnotherapie zeer effectief!

Wetenschappelijk onderzoek sinds 1980 van onder andere Prof. Dr. P.J. Whorwell heeft aangetoond dat hypnotherapie zeer effectief is bij PDS: 75 tot 80% van de mensen met PDS reageert positief op deze behandeling. Vervolgonderzoek (na 1 jaar) laat zien dat deze verbetering doorzet, zelfs nadat de behandeling is afgerond.

De meeste mensen ervaren door de behandeling een sterke vermindering van de klachten of de klachten zijn zelfs helemaal verdwenen.

Meer vragen?

Heb je na het lezen nog vragen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 06-81047000 of vul het onderstaande formulier in.