psychotherapie_noordwijk_4

Innerlijk kind therapie (Inner child therapy)

Innerlijk kind therapie gaat ervan uit dat ieder mens een “innerlijk kind” heeft. Wanneer je langere tijd bepaalde klachten ervaart, kan het van belang zijn om terug te kijken in jouw leven. Bepaalde blokkades die je ervaart in het dagelijks functioneren hebben mogelijk een oorsprong in aangeleerde reacties en overlevingsstrategieën uit je kindertijd.

In deze therapie maak je contact met je “innerlijk kind” en kun je onderzoeken welke overtuigingen en gedragspatronen je in je leven hebt ontwikkeld en waar dat mee te maken heeft (gehad). Het herkennen van deze patronen kan erg helpend zijn het heden en verleden van elkaar te kunnen onderscheiden.

Het kan zijn dat onverwerkte ervaringen uit het verleden nog steeds een emotionele lading met zich meebrengen. Deze lading kan op allerlei momenten worden getriggerd, zonder dat je zelf helemaal begrijpt wat er gebeurt. Kenmerkend is dat een reactie vaak heftig is en ‘uit het niets’ lijkt te komen. Men spreekt dan van het “innerlijk kind” dat reageert op een vroeger aangeleerde, bekende manier.

In deze therapie kun je als de volwassene die je nu bent de oude emoties en patronen waarnemen en begrijpen. Je leert jouw innerlijk kind te ondersteunen en de oude emoties los te laten en een plek te geven.

Meer vragen?

Heb je na het lezen nog vragen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 06-81047000 of vul het onderstaande formulier in.