psychotherapie_noordwijk_3

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie waarbij gewerkt wordt met trance.

Trance is een natuurlijk verschijnsel dat iedereen kent. We zijn vaak in trance zonder dat we ons daarvan direct bewust zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het lezen van een boek of het kijken naar een film waarin we zo opgaan, dat het even lijkt of de wereld om ons heen niet bestaat. Dit noemen we de alledaagse trance.

Trance kan ook worden opgewekt, in dat geval spreken we van hypnose. Hypnotische trance kan worden omschreven als een ontspannen, geconcentreerde staat van bewustzijn. Door in trance te gaan en meer te ontspannen, verdwijnen gedachten en gevoelens uit het dagelijks leven wat meer naar de achtergrond. Er ontstaat dan ruimte voor het onbewuste, waardoor je je meer kunt richten op innerlijke processen.

Wat gebeurt er bij hypnotherapie?

Bij hypnotherapie wordt het natuurlijk vermogen om in trance te gaan op een bewuste, gezonde en veilige manier ingezet om gewenste doelen te bereiken. Hierbij richt je de aandacht op jezelf en verschuif je de aandacht van je bewuste geest naar je onbewuste geest (innerlijk weten).

Hypnotherapie is zeer geschikt om oude, negatieve patronen zichtbaar te maken en te doorbreken. Het helpt je achter onderliggende ervaringen te komen die aan een probleem ten grondslag kunnen liggen en nieuwe- en gezonde oplossingen te vinden.

Je hebt tijdens dit proces steeds zelf de controle en kunt op ieder moment de trance onderbreken.

Meer vragen?

Heb je na het lezen nog vragen, heb je behoefte aan meer informatie of wil je een afspraak maken, neem dan contact op via 06-81047000 of vul het onderstaande formulier in.