Door verschillende omstandigheden en gebeurtenissen kon ik niet goed meer leven met mijzelf en na een gesprek waarin ik mijzelf behoorlijk bloot gaf werd mij de optie geboden om eens een sessie te komen doen om te kijken of mij dat zou kunnen helpen.

Ik wilde mijzelf veranderen omdat ik steeds meer dingen van mij af zag gaan en ik zo niet door kon en niet wilde. Prive ging het de verkeerde kant op, werk stond me al een tijd zwaar tegen en mijn fysieke gezondheid ging slecht wat mijn sportieve ontspanning weer in de weg stond en ik dus zwaar moedeloos werd en het eigenlijk allemaal niet meer zag zitten.

De eerste sessie was uiteraard heel spannend omdat je niet weet wat je te wachten staat, maar die spanning werd gelukkig redelijk snel weggenomen omdat ik eerst goed op mijn gemak werd gesteld. Tijdens de sessies worden de verschillende oorzaken voor mijn moedeloze gevoel stuk voor stuk naar boven gehaald en behandeld en kom ik veel over mijn zelf te weten en leer ik omgaan met teleurstellingen en hoe ik mijn gevoelens onder controle kan krijgen en houden. Tussen de sessies door merk ik dat het beter met me gaat en ik mezelf steeds beter onder controle krijg al heb ik soms nog wel een baal momentje tussendoor omdat ik mezelf toch weer betrap op mijn oude gedrag maar geduld is een schone zaak. Langzaam aan ga ik mezelf weer waarderen en ik voel me sterk genoeg om een van de belangrijkste stappen in mijn leven te maken door mijn baan op te zeggen en mijn eigen bedrijf te starten waardoor ik het plezier in mijn werk weer langzaam terug ga vinden, ik mij weer gewaardeerd voel en ik weer vrolijker thuis kom wat de spanning thuis ook weer voor een groot gedeelte wegneemt. De sessies zijn vaak heel confronterend en brengen veel gevoelens naar boven en maken een hoop duidelijk over hoe en waarom mijn gevoelens zo zijn en daardoor kan ik de dingen een plaats geven en er mee leren omgaan.

Ik dacht dat ik de dingen deed omdat ik nou eenmaal zo was, maar gelukkig heb ik geleerd dat als je wil veranderen dat dat echt kan en daar ben ik heel erg dankbaar voor. Ook de mensen in mijn omgeving is het opgevallen dat ik positief ben veranderd en dat is een mooi compliment voor mij om te horen maar uiteraard ook voor mijn therapeute die mij geholpen heeft mijn leven weer een positieve draai te geven.